ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ EΣΣΝΑ 5.11.2013

/, Ελληνική Επικαιρότητα/ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ EΣΣΝΑ 5.11.2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ EΣΣΝΑ 5.11.2013

«Στις 27.09.2013 η ΕΣΟ έλαβε απόφαση, η οποία αφορά το κόστος Διεθνούς Αξιολόγησης (FIDE) διασυλλογικών διοργανώσεων:

«Λόγω της δραματικής μείωσης της τακτικής επιχορήγησης από τη ΓΓΑ η ΕΣΟ δεν μπορεί να καλύπτει πλέον το ετήσιο κόστος διεθνούς αξιολόγησης (FIDE) της αγωνιστικής δραστηριότητας των Ενώσεων και Τοπικών επιτροπών. Έτσι, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι από 01.01.2014 το σχετικό κόστος θα επιβαρύνει τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές, εφόσον αποφασίσουν να αξιολογούνται διεθνώς οι πάσης φύσεως αγώνες που διοργανώνουν» [http://www.chessfed.gr/archives/3156 ].

Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΟ στις 27.09.2013 και στις 02.11.2013 η ΕΣΣΝΑ ζήτησε επίμονα τη μη λήψη/ ανάκληση της απόφασης αυτής και να συνεχίσει η ΕΣΟ να καλύπτει τουλάχιστον το κόστος αξιολόγησης των Εθνικών Ομαδικών Διοργανώσεων, οι οποίες έχουν Περιφερειακές Φάσεις (Ομαδικά Πρωταθλήματα Κατηγοριών – Ομαδικό Κύπελλο Ελλάδας και Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων), αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό δια πλειονοψηφίας. Μάλιστα, τα παριστάμενα Μέλη των ΔΣ της ΕΣΣΝΑ και της ΕΣΟ κκ. Χρήστος Γκορίτσας και Παναγιώτης Σκλαβούνος καταψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση της Ομοσπονδίας.

Μετά από αυτό, το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ (18.10.2013 και 03.11.2013) έκρινε κατά πλειονοψηφία ότι τα Ομαδικά Πρωταθλήματα Κατηγοριών Αττικής, το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Αττικής, ως οι σημαντικότερες ομαδικές διοργανώσεις του Αγωνιστικού Προγραμματισμού της Ένωσης, για τις οποίες απαιτείται ενιαία ρύθμιση, πρέπει να υποβάλλονται για διεθνή αξιολόγηση. Για την κάλυψη του κόστους αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η καταβολή ανάλογου παραβόλου συμμετοχής ανά ομάδα με τη δήλωση της συμμετοχής της για την κάλυψη του συνόλου της σχετικής δαπάνης.

Για τις υπόλοιπες διοργανώσεις, δηλαδή όλες ανεξαιρέτως τις ομαδικές διοργανώσεις της Αττικής (πχ Κύπελλο Αττικής Φιλίας, Κύπελλο Σπύρου Μπίκου, Νεανικά Πρωταθλήματα και Κύπελλα), οι οποίες δεν έχουν Τελική Φάση σε πανελλαδικό επίπεδο, το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ αποφάσισε τη διεξαγωγή τους σε τουλάχιστον δύο (2) ομίλους, του πρώτου από τους οποίους οι παρτίδες θα αποστέλλονται για διεθνή αξιολόγηση, οπότε και κάθε ομάδα, η οποία θα συμμετέχει σε αυτόν τον όμιλο, θα καταβάλλει παράβολο συμμετοχής. Στα σωματεία θα δίδεται, λοιπόν, η δυνατότητα, εφόσον δεν ενδιαφέρονται για τη διεθνή αξιολόγηση των παρτίδων των παικτών τους, να συμμετέχουν στις διοργανώσεις αυτές σε χωρίς την καταβολή παραβόλου συμμετοχής.»

2013-11-12T09:24:17+00:00 Νοεμβρίου 12th, 2013|Ανακοινώσεις, Ελληνική Επικαιρότητα|