Προκήρυξη Κλειστού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

/, Εσωτερικά Νέα, Προσεχή Τουρνουά/Προκήρυξη Κλειστού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

Προκήρυξη Κλειστού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Κλειστού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

στα πλαίσια του

Φθινοπωρινού Φεστιβάλ «Γιώργος Ραυτόπουλος»

1.  Γενικά

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου προκηρύσσει κλειστό τουρνουά γρήγορου σκακιού στα πλαίσια του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ «Γιώργος Ραυτόπουλος», που διοργανώνει ο Όμιλος για να τιμήσει την μνήμη του ιδρυτή και προέδρου του Γιώργου Ραυτόπουλου.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Ομίλου, Αβέρωφ 4 Χαλάνδρι, στις 13 Οκτωβρίου 2013.
 
2.  Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί
Το τουρνουά θα διεξαχθεί με σύστημα πουλ 7 γύρων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω προσκεκλημένοι σκακιστές: GM Στέλιος Χαλκιάς, GM Σπύρος Καπνίσης, IM Ανδρέας Τζερμιαδιανός, ΙΜ Νίκος Σκαλκώτας, ΙΜ Ηλίας Κουρκουνάκης (αναπληρωματικός) και οι δύο ισχυρότεροι σκακιστές του Σ.Ο. Χαλανδρίου Βασίλης Κοτρότσος και Βαγγέλης Παλαμίδας. Οι δύο θέσεις που απομένουν θα καλυφθούν από τους δύο πρώτους της τελικής βαθμολογίας του εσωτερικού τουρνουά γρήγορου σκακιού που θα προηγηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2013.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με χρόνο σκέψης 12 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα με επιπλέον προσθήκη χρόνου 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση (Fischer) από την πρώτη κίνηση και διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE για αγώνες γρήγορου σκακιού.
 
Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.
 
3.  Πρόγραμμα αγώνων
Ο πρώτος γύρος θα ξεκινήσει στις 17.00. Όλοι οι γύροι θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και κάθε γύρος θα ξεκινάει πέντε λεπτά μετά το τέλος του προηγούμενου.
Αναβολές δεν δίνονται.
Η κλήρωση για το πρόγραμμα των γύρων θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του Σ.Ο. Χαλανδρίου, Αβέρωφ 4 στις 13.00.
 
4.  Διευθυντής αγώνων – Διαιτητής
Διαιτητές των αγώνων ορίζονται ο Μιχάλης Πρεβενιός και ο Παύλος Δευτεραίος, ενώ διευθυντής αγώνων ορίζεται ο Σπύρος Σαγιάς.
  
5.  Κριτήρια ισοβαθμίας (με σειρά προτεραιότητας)
Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
Αριθμός νικών
Sonneborn-Berger
Koya System
 
6.  Κάλυψη των αγώνων
Οι αγώνες θα αναμεταδωθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Ομίλου www.halandrichess.gr , ενώ θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και στη σελίδα του στο facebook www.facebook.com/halandrichess.

2013-10-22T20:56:18+00:00 Οκτώβριος 9th, 2013|Ανακοινώσεις, Εσωτερικά Νέα, Προσεχή Τουρνουά|