Τουρνουά κανονικού χρόνου του 1ου GRAND PRIX «Πάμε διακοπές!»

/, Ανακοινώσεις/Τουρνουά κανονικού χρόνου του 1ου GRAND PRIX «Πάμε διακοπές!»

Τουρνουά κανονικού χρόνου του 1ου GRAND PRIX «Πάμε διακοπές!»

SOX1opaf2

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

του επί μέρους τουρνουά κανονικού χρόνου

του 1ου GRAND PRIX «Πάμε διακοπές!»

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου και ο Όμιλος Πνευματικού Αθλητισμού Φιλοθέης προκηρύσσουν το επί μέρους τουρνουά κανονικού χρόνου του 1ου GRAND PRIX με την επωνυμία «Πάμε διακοπές!», που θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Σ. Ο. Χαλανδρίου, Αβέρωφ 4 – Χαλάνδρι. Τα έπαθλα του GRAND PRIX είναι πακέτα διακοπών που προσφέρονται από τα ξενοδοχεία Lakki Village στην Αιγιάλη Αμοργού και Paris Village στους Χράνους Μεσσηνίας, για τις λεπτομέρειες των οποίων μπορείτε να ανατρέξετε στην προκήρυξη του GRAND PRIX στους ακόλουθους συνδέσμους:
http://www.halandrichess.gr/?p=197091 και http://skakiopaf.blogspot.gr/2015/01/1o-grand-prix.html

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ημερομηνίες: Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και συγκεκριμένα στις 1, 8, 15, 22, 29 Απριλίου και 6, 13 Μαΐου 2015.
Επιβεβαίωση συμμετοχών: Τετάρτη 1/4/2015, ώρα 18:00 – 18:25
Ώρα έναρξης κάθε γύρου: 18:30
Τελετή λήξης – απονομές: Τετάρτη 13/5/2015, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές με αθλητικό δελτίο ΕΣΟ.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ
Θα γίνει σύμφωνα με την τρέχουσα αξιολόγηση α) FIDE standard και β) εθνική.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Σύστημα: Ελβετικό 7 γύρων.
Χρόνος σκέψης: 90 λεπτά για κάθε σκακιστή για τις 40 πρώτες κινήσεις και 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας με προσθήκη χρόνου 30 δευτερολέπτων ανά κίνηση (Fischer) από την πρώτη κίνηση.
Αξιολόγηση: Θα υπάρξει ελληνική και διεθνής αξιολόγηση του τουρνουά.
Κανονισμοί: Ισχύουν οι κανόνες του σκακιού της FIDE και της ΕΣΟ.
Κριτήρια ισοβαθμίας (κατά σειρά): 1) Αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβάθμων εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, 2) Sonneborn-Berger, 3) Buchholz, 4) Median Buchholz, 5) Αριθμός νικών.
Αναβολές: Κάθε σκακιστής δικαιούται αναβολές μόνον εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου και έγκαιρη ενημέρωση του διαιτητή. Στους δύο τελευταίους γύρους δεν δίδονται αναβολές. Κάθε σκακιστής μπορεί να εξαιρεθεί από την κλήρωση του επόμενου γύρου, εφόσον ενημερώσει τον διαιτητή πριν την πραγματοποίηση της κλήρωσης. Αν η εξαίρεση αφορά κάποιον από τους πέντε πρώτους γύρους ο σκακιστής θα πάρει ½ πόντο για τον συγκεκριμένο γύρο (ο συγκεκριμένος κανόνας μπορεί να εφαρμοστεί το πολύ δύο φορές).
Αποκλεισμοί: Σκακιστής που δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε ένα γύρο χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του διαιτητή θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά. Σκακιστής που θα χάσει δύο φορές άνευ αγώνος αποβάλλεται από το τουρνουά.
Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ GRAND PRIX
Για το GRAND PRIX βαθμολογούνται οι οκτώ πρώτοι σκακιστές και η βαθμολογία τους από τον πρώτο προς τον όγδοο ορίζεται μετά την άρση ισοβαθμίας ως εξής: 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι διαιτητές του τουρνουά θα οριστούν με απόφαση της επικεφαλής διαιτήτριας του GRAND PRIX, κ. Βιργινίας Ψωμά.
Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κ. Σπύρος Σαγιάς.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Στον 1ο γύρο του τουρνουά θα συσταθεί επιτροπή ενστάσεων. Οι ενστάσεις θα εκδικάζονται μόλις κατατίθενται, αν αυτό είναι εφικτό, και οπωσδήποτε πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 50 ευρώ και επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης.

ΕΠΑΘΛΑ
1ος νικητής: 25% των παραβόλων (μέγιστο δυνατό 225 ευρώ), ελάχιστο εγγυημένο 150 ευρώ.
2ος νικητής: 15% των παραβόλων (μέγιστο δυνατό 135 ευρώ), ελάχιστο εγγυημένο 90 ευρώ.
3ος νικητής: 5% των παραβόλων (μέγιστο δυνατό 45 ευρώ), ελάχιστο εγγυημένο 30 ευρώ.
Τα έπαθλα στρογγυλεύονται σε πολλαπλάσια των 5 ευρώ.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
20 ευρώ για σκακιστές των συνδιοργανωτών, 25 ευρώ για τους λοιπούς σκακιστές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Με SMS στο τηλέφωνο 697.225.2954, κ. Βιργινία Ψωμά.
β) Με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση halandri@halandrichess.gr
Στο sms και στο email παρακαλούμε να γράφετε: «Συμμετοχή στο τουρνουά κανονικού χρόνου του Grand Prix», το ονοματεπώνυμό σας και τον σκακιστικό σύλλογο στον οποίο ανήκετε.
γ) Επί τόπου στον χώρο των αγώνων.
Για έλεγχο της λήψης της συμμετοχής σας, αναζητήστε το όνομά σας στην καταχώρηση του τουρνουά στο chess-results (το σχετικό link θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των διοργανωτών). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Σ. Ο. Χαλανδρίου 210.6846.693.

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν μέσω διαδικτύου από τις ιστοσελίδες των συνδιοργανωτών halandrichess.gr και skakiopaf.blogspot.gr και από τη σελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου στο facebook www.facebook.com/halandrichess. Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση της 1ης σκακιέρας από την ιστοσελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου halandrichess.gr .

2015-04-06T22:31:31+00:00 Φεβρουάριος 16th, 2015|1ο Grand Prix «Πάμε διακοπές!», Ανακοινώσεις|