Χάντικαπ με τον διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη

//Χάντικαπ με τον διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη

Χάντικαπ με τον διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη

kourkounakis

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 11:30 θα διεξαχθεί στο εντευκτήριό μας αγώνας χάντικαπ που θα δώσει ο επικεφαλής προπονητής μας διεθνής μαιτρ Ηλίας Κουρκουνάκης.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το χάντικαπ είναι ένας αγώνας, όπου ένας ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους (σαν σιμουλτανέ δηλαδή), αλλά με χρήση χρονομέτρου σε κάθε σκακιέρα, ώστε οι σκακιστές που συμμετέχουν να μην είναι υποχρεωμένοι να παίξουν την κίνησή τους μόλις εμφανιστεί μπροστά τους ο μαιτρ, όπως στο σιμουλτανέ, αλλά όποτε θέλουν, όπως σε μια κανονική παρτίδα.
Ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν δικαίωμα επιλογής χρώματος και δικαίωμα να προτείνουν συγκεκριμένο άνοιγμα. Ο μαιτρ θα έχει την υποχρέωση να αποδεχθεί το χρώμα και το δικαίωμα να αρνηθεί το προτεινόμενο άνοιγμα, ενδεχομένως αντιπροτείνοντας κάποιο άλλο.
Ο χρόνος σκέψης θα είναι δύο ώρες για κάθε σκακιστή για όλη την παρτίδα χωρίς προσθήκη χρόνου ανά κίνηση. Οι παρτίδες θα αρχίσουν στις 11:30 ακριβώς. Σκακιστής που έχει δηλώσει συμμετοχή και καθυστερήσει θα δικαιούται να αγωνιστεί, αλλά θα χρεωθεί στο χρονόμετρό του τον χρόνο που καθυστέρησε.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική για τους συμμετέχοντες εκτός από το τελευταίο πεντάλεπτο.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο email halandri@halandrichess.gr και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλ. 210 6846693.
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 5 ευρώ. Οι αθλητές και τα μέλη του Σ. Ο. Χαλανδρίου, καθώς και αθλητές άλλων σωματείων που συμμετέχουν στις προπονήσεις του Σ. Ο. Χαλανδρίου δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

2016-05-07T19:21:25+00:00 Απρίλιος 23rd, 2016|Ανακοινώσεις|