Τουρνουά σκακιού στο 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου

///Τουρνουά σκακιού στο 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου

Τουρνουά σκακιού στο 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου


Τουρνουά σκακιού στο 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου

Η απονομή των επάθλωνΤα τελευταία χρόνια ο Σ.Ο. Χαλανδρίου εκτός από τις προπονήσεις για όλα τα επίπεδα που προσφέρει στο εντευκτήριό του έχει ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα διάδοσης του σκακιού στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Σε αυτό έχουν ανταποκριθεί αρκετά σχολεία εντάσσοντας στις  δραστηριότητες τους μαθήματα σκακιού. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εκτός σχολικού ωραρίου από έμπειρους σκακιστές του σκακιστικού συλλόγου και γίνονται κάτω από την οργανωτική και οικονομική στήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του κάθε σχολείου.Στα πλαίσια αυτών των μαθημάτων το 12ο και το 1ο δημοτικό σχολείο διοργάνωσαν το Σάββατο 23 Γενάρη, σκακιστικούς αγώνες για τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα σκακιού στα δύο αυτά σχολεία. Τους αγώνες φιλοξένησε η αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου δημοτικού. Ο σύλλογος γονέων του σχολείου φρόντισε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους αγωνιζόμενους και τους γονείς τους ενώ αθλοθέτησε και τα έπαθλα των νικητών, από ένα βιβλίο για τους τρεις πρώτους. Τα καθαρά αγωνιστικά θέματα ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν ο Παύλος Δευτεραίος, προπονητής σε αυτά τα δύο σχολεία, με την βοήθεια του Ηλία Παναγούλια.

Παρά τις όχι και τόσο ιδανικές καιρικές συνθήκες, στους αγώνες έλαβαν μέρος 17 παιδιά, 10 από το 12ο, 6 από το 1ο και ένα από την Ιώνιο Σχολή, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Το σύστημα ήταν ελβετικό 5 γύρων, με τον κάθε γύρο να έχει διάρκεια μισής ώρας.  Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και όπως φάνηκε στο τέλος όλοι έμειναν ευχαριστημένοι είτε βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης είτε σε χαμηλότερες.


Γενική άποψη του χώρου των αγώνωνΘριαμβευτής το 1ο Δημοτικό


Θριαμβευτής του τουρνουά αναδείχτηκε το 1ο δημοτικό καθώς μαθητές του κατέλαβαν και τις τρεις πρώτες θέσεις. Μόνος πρώτος με το απόλυτο των βαθμών τερμάτισε ο Θάνος Φερεντίνος μαθητής της στ΄ δημοτικού ενώ με ένα βαθμό διαφορά
τον ακολούθησε ο Γιάννης Πρεβενιός (δ΄ δημοτικού). Τρίτος με 3,5 βαθμούς τελείωσε τους αγώνες ο Γιάννης Σταθουδάκης.


Τελική βαθμολογία

 

Το επόμενο βήμα λογικά θα είναι η ανταπόδοση της φιλοξενίας με την διοργάνωση ενός αντίστοιχου τουρνουά σε αίθουσα του 1ου δημοτικού σχολείου ενώ γίνονται προσπάθειες για την πραγματοποίηση παρόμοιων αγώνων και σε άλλα σχολεία. Τελικός στόχος βέβαια είναι η μεγάλη γιορτή του σχολικού σκακιού στο Χαλάνδρι στις αρχές Ιουνίου με την διεξαγωγή του καθιερωμένου τοπικού σχολικού πρωταθλήματος στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Attachments

2013-07-23T13:42:50+00:00 Απρίλιος 8th, 2010|Εσωτερικά Νέα|