12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου

///12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου

12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου

Το 5ο δημοτικό κυπελλούχος Χαλανδρίου!


12ο Σχολικό Κύπελλο ΧαλανδρίουΜε συμμετοχή που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και με απόλυτη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου το 12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου με τις ομάδες του 5ου, του 12ου και του 11ου δημοτικού να τερματίζουν στις τρεις πρώτες θέσεις. Οι αγώνες τους οποίους συνδιοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου συγκέντρωσαν τα θετικά σχόλια γονιών και παιδιών ενώ έδωσαν και μια ευχάριστη νότα στην πρόσφατα ανακαινισμένη κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Στις ιδιαιτερότητες της διοργάνωσης η παρουσία γνωστών ονομάτων στο σκακιστικό χώρο με αυτή του πρωταθλητή Ελλάδας Χριστόδουλου Μπανίκα να τραβάει όλα τα βλέμματα.

Η πολύ καλή λειτουργία του φετινού προγράμματος σχολικού σκακιού στα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου ήταν αναμενόμενο να αποτυπωθεί και στο σχολικό κύπελλο, την εκδήλωση που παραδοσιακά σημαίνει τη λήξη των μαθημάτων σκακιού τόσο στα σχολεία όσο και στο σύλλογο του Χαλανδρίου. Παρόλα αυτά όμως η συμμετοχή 16 ομάδων από 12 σχολεία και η παρουσία στο χώρο των αγώνων περίπου 80 παιδιών εξέπληξαν ευχάριστα τους διοργανωτές. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από τέσσερις σκακιστές ενώ υπήρχε και η δυνατότητα ύπαρξης ενός ή δύο αναπληρωματικών. Οι σκακιστικές μάχες που δόθηκαν στους πέντε γύρους του τουρνουά προσέφεραν έντονα συναισθήματα αλλά και πολλά γέλια στους μικρούς σκακιστές ενώ όπως είναι συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη αγωνία ήταν οι γονείς. Οι πρώτες θέσεις κρίθηκαν οριακά στον τελευταίο γύρο ο οποίος σημαδεύτηκε και από το εξής γεγονός. Η δεύτερη ομάδα του 2ου δημοτικού σχολείου αποχώρησε μετά τον δεύτερο γύρο καθώς όλα τα παιδιά που αγωνίζονταν σε αυτήν είχαν μάθημα αγγλικών. Λίγο μετά την έναρξη του 5ου γύρου όμως και ενώ μοιράζονταν τα αναμνηστικά διπλώματα στην ομάδα που κανονικά θα αγωνιζόταν μαζί τους, οι άδειες θέσεις γεμίζουν από τέσσερα παιδιά έτοιμα για άλλη μια παρτίδα. Το μάθημα είχε τελειώσει!

 

12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου


Μία τόσο πολυπληθής και απαιτητική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα χωρίς την παρουσία μιας έμπειρης διαιτητικής ομάδας. Οι οχτώ διαιτητές των αγώνων (οι μισοί από τους οποίους θα βρεθούν και στο επερχόμενο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής) πρόσφεραν τα μέγιστα στο να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, προβλήματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ των αγωνιζόμενων. Τις κληρώσεις είχε αναλάβει ο διεθνής διαιτητής Μιχάλης Πρεβενιός ενώ επικεφαλής διαιτητής ήταν ο επίσης διεθνής Σωτήρης Λογοθέτης.

 

 

12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου 12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου


Λίγο πριν την έναρξη του 4ου γύρου και ενώ οι ομάδες είχαν ήδη λάβει τις θέσεις τους μετά την ανακοίνωση της κλήρωσης τα παιδιά ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Ο λόγος ήταν η αναγγελία από τον πρόεδρο του Σ.Ο. Χαλανδρίου κ. Ραυτόπουλου ότι τους αγώνες παρακολουθούσε ο γκραν-μαιτρ και πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι Χριστόδουλος Μπανίκας. Ο πολυ-πρωταθλητής Ελλάδας (έχει κατακτήσει τα οχτώ από τα δέκα τελευταία πρωταθλήματα) ανταπόδωσε το χειροκρότημα ενώ έμεινε στο χώρο των αγώνων μέχρι το τέλος τους δίνοντας την εξαιρετική ευκαιρία σε όποιον ήθελε να τον γνωρίσει από κοντά.

 

12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου


Ο τελευταίος γύρος ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις εννέα. Την ώρα που οι πρώτες ομάδες πανηγύριζαν για την επιτυχία τους περιμένοντας τις απονομές, αναμνηστικοί έπαινοι (προσφορά του Δήμου Χαλανδρίου όπως και τα έπαθλα) μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες. Τις απονομές που ακολούθησαν πραγματοποίησαν η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Χαλανδρίου Ευαγγελία Πισιμίση, ο πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι Χριστόδουλος Μπανίκας και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου


12ο Σχολικό Κύπελλο ΧαλανδρίουΚατά τη διάρκεια του τουρνουά πολλοί ακόμα σκακιστές του συλλόγου μας και όχι μόνο πέρασαν από το χώρο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Βασίλη Βασιλόπουλο, Κώστα Ζήβα, Μαριάννα Παγκαλή, Αναστάση Παπαργυρίου, Τάνια Βαζελάκη, Στάθη Γαζή. Ο Σ.Ο. Χαλανδρίου θα ήθελε να τους ευχαριστήσει όλους αυτούς όπως και τους κυρίους Μπανίκα και Λογοθέτη που έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση και φυσικά τη δημοτική αρχή για τη στήριξή της ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης.

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο facebook.

Ακολουθεί η τελική βαθμολογία:

Τελική βαθμολογία

 

Οι απαντήσεις στο σκακιστικό κουίζ είναι 1α, 2γ, 3γ, 4γ.


Attachments

2013-07-23T13:42:31+00:00 Ιούνιος 9th, 2010|Εσωτερικά Νέα|