13ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου

///13ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου

13ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου


Παίζοντας σκάκι στη βροχή

 

Περιγράφει ο Βασίλης Κοτρότσος

 

13o  Σχολικό Κύπελλο ΧαλανδρίουΤο φετινό σχολικό πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου (8 Ιουνίου) εξελίχθηκε σε μια ηρωική διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες! Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή όταν έπιασε η μπόρα και έβλεπες τα παιδιά να θέλουν να παίξουν μέσα στην βροχή και να το εννοούν και οι γονείς επίσης να μη πτοούνται. Και ιδιαίτερα όταν σταμάτησε η βροχή πήραν ΟΛΟΙ από ένα κομμάτι χαρτί και άρχισαν να σκουπίζουν τις καρέκλες και τις σκακιέρες (ευτυχώς τα κομμάτια δεν είχαν στηθεί ακόμα).

 

Ήμασταν λίγο άτυχοι που χάσαμε μια ώρα λόγω της βροχής και δεν καταφέραμε να κάνουμε το τουρνουά 7 γύρων γιατί τα παιδιά δεν κρατιόντουσαν! Επίσης ήταν ατυχία που 2-3 σχολεία είχαν την ίδια ώρα την καθιερωμένη τους γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να μην έρθουν περίπου πέντε ομάδες αν σκεφτεί κανείς ότι κάποια θα κατέβαζαν και 2η ομάδα.

Παρόλα αυτά και τελειώσαμε πριν τις 9 και όλα τα παιδιά πήραν επαίνους και δεν είδα προσωπικά ούτε ένα παιδί να κλαίει! Ο πολυπρωταθλητής μας Ελλάδος Μπανίκας μας έκανε την τιμή και ήρθε αμέσως να δώσει το παρών μόλις ξύπνησε(!!). Δεν μπόρεσε να καθίσει ως το τέλος αλλά η παρουσία του και μόνο μας έφερε επιπλέον χαμόγελα. Είχαμε και άλλες παρουσίες όπως της Τίνας Βαζελάκη και του Στάθη Γαζή που έκαναν μάθημα στο 5ο και 16ο δημοτικό αντίστοιχα.

 

13o  Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου13o  Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου13o  Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου


Στα περί των αποτελεσμάτων μεταξύ 13 ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε το 12ο Α’ κερδίζοντας όλους τους αγώνες σχετικά πειστικά! (Μπράβος, Κοπακάκης, Σιμιτζής, Τίγκιλης και Βιλανάκης) Την δεύτερη θέση πήρε το 5ο Α’ (περσινός νικητής που κέρδισε όλους τους αγώνες χάνοντας όμως στο ντέρμπι με το 12ο 2.5-1.5!). Στην τρίτη θέση έγινε της κακομοίρας αφού το 11ο Α’ και 11ο Β’ χάσανε και οι δύο στον τελευταίο γύρο και βρέθηκαν 4 ομάδες σε ισοβαθμία! Τελικά στο νήμα την 3η θέση πήρε το 16ο με τεσσάρα στον τελευταίο γύρο (θύμισε Ολυμπιάδα που ουσιαστικά στους δύο τελευταίους γύρους κρίνονται όλα!) και περνώντας στο τρίτο κριτήριο το 15ο που κέρδισε 3-1 και στο δεύτερο κριτήριο το 5ο Β’.

Για την επιτυχία της διοργάνωσης αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους δασκάλους στα Σχολεία, στο Μιχάλη Πρεβενιό που ως συνήθως ήταν ο αφανής ήρωας με αστραπιαίες κληρώσεις, καταχωρήσεις, αποτελέσματα και όλα τα άλλα που έκανε πριν την διοργάνωση φυσικά! Στον ακούραστο Πρόεδρό μας που σαν χτες τον άκουγα ως παιδάκι του 6ου Δημοτικού στην απονομή να βγάζει λόγο το 1992. Στον Παύλο Δευτεραίο που διαιτήτευσε, έκανε κληρώσεις, κουβάλησε και βασικά έκανε τα πάντα! Μπράβο και στον Γιάννη (Κάππο) που έδωσε από την αρχή το παρών με ουσία αλλά και πειράζοντας όλο τον κόσμο! Στην Αρετή Δευτεραίου που μας ανέβασε σε όλους το ηθικό, έβγαλε φωτογραφίες, άνοιξε διαλόγους με τους γονείς. Στον Γιώργο (Ρίζο) που ήρθε και βοήθησε με τα νερά, με το αρχικό στήσιμο των σκακιερών, καρεκλών, σκούπισε τα νερά και διαιτήτευσε μέχρι να φύγει! Στον Κώστα (Ζήβα) και το Φίλιππο (Στάμο) που διαιτήτευσαν και έκαναν την πιο σημαντική δουλειά που ήταν το μάζεμα μετά την εκδήλωση! Μπράβο και στον Κο Μπράβο και τον Κο Στάμο που μας στήριξαν ακόμα μια φορά! Μπράβο σε όλους όσους δεν ανέφερα επειδή είναι πρωί ακόμα!

Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά και με περισσότερα παιδιά!


Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία στο chess-results.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο facebook.


13o  Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου13o  Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου13o  Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου

2013-07-23T13:35:38+00:00 Ιούνιος 9th, 2011|Εσωτερικά Νέα|