8ο Φυσιολατρικό Όπεν, νικητές στο νήμα

///8ο Φυσιολατρικό Όπεν, νικητές στο νήμα

8ο Φυσιολατρικό Όπεν, νικητές στο νήμα

Ισοβάθμησε στην 1η θέση ο Χαλανδραίος Φίλιππος Στάμος.


8ο Φυσιολατρικό ΌπενΜε έναν συναρπαστικό τελευταίο γύρο ολοκληρώθηκε χθες 24/6 το 8ο φυσιολατρικό όπεν στο οποίο ήταν ενσωματωμένα και τα ανοιχτά πρωταθλήματα Αττικής, με 6 παίκτες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Μετά την σύντομη ισοπαλία των Γκούμα και Γκόγκολη στον τελευταίο γύρο που προπορεύονταν με 6,5 βαθμούς, στις επόμενες τέσσερις σκακιέρες (όλοι με έξι βαθμούς) πραγματοποιήθηκαν σκληρές μάχες καθώς η νίκη έδινε πλέον τύχες για την πρώτη θέση και εξασφαλισμένη συμμετοχή στα χρηματικά έπαθλα.

Μετά την άρση της ισοβαθμίας νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Γεωργιανή Khurtsilava η οποία χρειάστηκε 4,5 ώρες για να κάμψει την αντίσταση του νεαρού Ρηγόπουλου-Τσίγκου. Την ακολούθησαν οι Τεπελένης, Γκούμας και Γκόγκολης οι οποίοι κατέλαβαν και τις τρεις πρώτες θέσεις του ανοιχτού πρωταθλήματος Αττικής. Ο τίτλος του πρωταθλητή Αττικής κρίθηκε αρκετές ώρες μετά την λήξη των παρτίδων των τριών πρώτων και μάλιστα στην τελευταία παρτίδα του τουρνουά! Ο Γιώργος Γκούμας ευελπιστούσε μόνο σε νίκη του Σπυρόπουλου εναντίον του Κακαδέλλη στην όγδοη σκακιέρα ώστε να πλεονεκτεί στα κριτήρια ισοβαθμίας εναντίον των αντιπάλων του όμως ο τελευταίος κατάφερε να αμυνθεί με επιτυχία σε ένα φινάλε ελαφρών κομματιών όπου ήταν λίγο χειρότερος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κατακτάει το εν λόγω πρωτάθλημα σκακιστής της ΑΕΚ (είχαν προηγηθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια οι Γρηγοριάδης και Μουτούσης).

8ο Φυσιολατρικό ΌπενΟι άλλοι δύο που τερμάτισαν με 7 βαθμούς ήταν ο Anatolij Kamenets και ο 15χρονος σκακιστής του Σ.Ο. Χαλανδρίου Φίλιππος Στάμος, ο οποίος με ένα εκπληκτικό σερί 5 νικών στους 5 τελευταίους γύρους (κερδίζοντας κατά σειρά Μαρία Πετράκη, Αλέξανδρο Κωστούρο, Γιάννη Γκούμα και Κώστα Κοκόλια) σημείωσε απόδοση 2299! Ο Στάμος έπαιξε και αυτός το ρόλο του στην ανάδειξη του νικητή του τουρνουά καθώς ο τελευταίος του αντίπαλος μετά από ένα εξαιρετικό τουρνουά με νίκη θα τερμάτιζε πρώτος μιας και υπερτερούσε σε όλα τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Πρωταθλήτρια Αττικής με 6,5 βαθμούς ανακυρήχθηκε η 18χρονη Ζωή Ιορδανίδου έναν ολόκληρο βαθμό μπροστά από την δεύτερη Μαριάννα Στεφανίδη. Ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια Αττικής θα φιλοξενηθούν στο ανοικτό πρωτάθλημα Ελλάδας που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ικαρία.

Στο δεύτερο γκρουπ του τουρνουά για παίκτες με έλο μικρότερο του 1700 μόνος πρώτος με 8 βαθμούς τερμάτισε ο Γιάννης Φακούδης του Σ.Ο. Περιστερίου και ακολούθησαν έξι σκακιστές με ένα βαθμό λιγότερο.

 

8ο Φυσιολατρικό Όπεν8ο Φυσιολατρικό Όπεν


Τα αναλυτικά αποτελέσματα όπως και παρτίδες του τουρνουά μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.fysiolatris.net αλλά και στο chess-results.

Attachments

2013-07-23T13:42:31+00:00 Ιούνιος 25th, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|