Στο Παγκράτι το final-4 του Κυπέλλου Αττικής

///Στο Παγκράτι το final-4 του Κυπέλλου Αττικής

Στο Παγκράτι το final-4 του Κυπέλλου Αττικής

Τελική φάση χωρίς αναμετάδοση των παρτίδων

 

Αυτό το σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση για την ανάδειξη του κυπελλούχου Αττικής 2010 που αυτομάτως αποκτάει το δικαίωμα να λάβει μέρος στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα του Σ.Ο. Παγκρατίου (Ζηνοδότου 22) και θα έχουν ώρα έναρξης τις 11.00 π.μ.

Στην προημιτελική φάση του κυπέλλου τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα κατάφεραν να επικρατήσουν και έτσι οι ομάδες που προκρίθηκαν για την τελική φάση είναι η Π.Σ. Περιστερίου, ο Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας, ο Σ.Ο Παγκρατίου και ο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας. Ο πιο αμφίρροπος αγώνας διεξήχθη στο Κορωπί όπου η τοπική ομάδα (και κάτοχος του τίτλου) κλήθηκε να αντιμετωπίσει το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, την Π.Σ. Περιστερίου η σύνθεση της οποίας αποτελείται κατά τα ¾ από παίκτες της εθνικής μας ομάδας (Κοτρωνιάς, Μπανίκας, Χαλκιάς, Τζερμιαδιανός) σε μια ρεβάνς του περσινού ημιτελικού.


Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΣΑΣ Κορωπίου:

«Μεγάλη αγωνία στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ για το κύπελλο Αττικής 2010. Η ομάδα του Περιστερίου αιφνιδίασε με τη συμμετοχή του GM Κοτρωνιά, ο οποίος ήρθε από τη Σουηδία και μαζί με τους GM Μπανίκα και Χαλκιά και τον IM Τζερμιαδιανό, πήραν για μισό πόντο τη νίκη και μαζί την πρόκριση. Αγωνία στην πρώτη σκακιέρα όπου ο Μπανίκας νίκησε ένα φινάλε ανόμοιων αξιωματικών.

Τελικό σκορ ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ : 1.5 – 2.5

(Μ.Ο. ΕΛΟ ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ : 2302, Μ.Ο. ΕΛΟ ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 2546)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα :
KHETSURIANI – ΜΠΑΝΙΚΑΣ 0-1, ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ – ΚΑΠΝΙΣΗΣ 0-1, ΣΑΝΔΑΛΑΚΗΣ – ΧΑΛΚΙΑΣ 1/2 και ΤΖΕΡΜΙΑΔΙΑΝΟΣ – ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗΣ 1-0

Ο αγώνας ήταν διαφήμιση για το σκάκι, έγινε σε απολύτως αθλητικά πλαίσια, τον παρακολούθησαν πολλοί θεατές και αποτελεί τον ισχυρότερο που έχει διεξαχθεί σε διασυλλογική συνάντηση της ΕΣΣΝΑ στην Αττική τα τελευταία 15 χρόνια.»


Στους υπόλοιπους αγώνες της προημιτελικής φάσης είχαμε

Σ.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΦΟΙΒΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 3-1

Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣΣ.Ο. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 1.5-2.5

Ε.Ο.Α.Ο. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Σ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2.5-1.5

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα μπορείτε να τα δείτε στην σχετική σελίδα του chess-results.


Μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στους ημιτελικούς το Σάββατο θα αναμετρηθούν τα ζευγάρια

Π.Σ. Περιστερίου – Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας

Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας – Σ.Ο. Παγκρατίου

και την Κυριακή θα ακολουθήσουν ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.


Δυστυχώς οι οικονομικές απαιτήσεις για την ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων στο διαδίκτυο δεν μπόρεσαν να καλυφθούν ούτε από τους διοργανωτές της τελικής φάσης αλλά ούτε και από την ΕΣΣΝΑ και έτσι μετά από αρκετά χρόνια ο μόνος τρόπος για να παρακολουθήσει κάποιος ζωντανά τις αναμετρήσεις θα είναι να παραβρεθεί στην αίθουσα των αγώνων.

2013-07-23T13:42:31+00:00 Μάιος 13th, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|