Φθινοπωρινές διασυλλογικές διοργανώσεις ΕΣΣΝΑ

///Φθινοπωρινές διασυλλογικές διοργανώσεις ΕΣΣΝΑ

Φθινοπωρινές διασυλλογικές διοργανώσεις ΕΣΣΝΑ


Πλήθος αγώνων στην Αττική

 

ΣΟ Αιγάλεω, πρωταθλητής παμπαίδων Αττικής 2010Πλούσιο ήταν το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής στις αρχές του φετινού φθινοπώρου. Το διάστημα από 12 Σεπτεμβρίου μέχρι 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Αττική τα διασυλλογικά πρωταθλήματα γυναικών, παίδων (έως 16 ετών), παμπαίδων (έως 12 ετών) και το αντίστοιχο παιδικό (έως 8 ετών) ή juniors όπως αποφάσισε να το ονομάσει η ένωση.

Τα πρωταθλήματα παιδιών και γυναικών πραγματοποιήθηκαν σε 5 γύρους και η σύνθεση κάθε ομάδας ήταν τριμελής. Από την άλλη στα άλλα δύο πρωταθλήματα (εξαμελής σύνθεση με υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον μίας νεάνιδας) μετά τους 5 γύρους ακολούθησε η τελική φάση στην οποία αγωνίστηκαν σε αγώνες νοκ-άουτ οι οχτώ πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας.


 

Η συμμετοχή του ΣΟ Χαλανδρίου

Ο Σ.Ο. Χαλανδρίου από τα παραπάνω πρωταθλήματα αγωνίστηκε μόνο στο πρωτάθλημα παίδων καθώς αποφασίστηκε πως για τις μικρότερες ηλικίες θα ήταν προτιμότερη η διοργάνωση εσωτερικών αγώνων στο δικό μας χώρο ώστε οι μικροί μας σκακιστές να αποκτήσουν πρώτα την απαιτούμενη εξοικείωση με το αγωνιστικό σκάκι πριν μπουν στα βαθιά των επίσημων διοργανώσεων. Επιπλέον, η έλλειψη γυναικών στην ομάδα μας δεν άφηνε περιθώρια σκέψης για συμμετοχή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Οι σκακιστές μας που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα Παίδων (Ζήβας Κώστας, Στάμος Φίλιππος, Κουντούρης Μενέλαος, Ραχμανίδης Πέτρος, Κοσσαράς Μιχάλης, Παπά Ευγενία και Ζήβας Βασίλης) προσπάθησαν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία συμμετέχοντας στην τελική φάση της διοργάνωσης (όπου κατέλαβαν την 4η θέση), στον κρίσιμο αγώνα όμως του τελευταίου γύρου δεν κατάφεραν να κερδίσουν την ομάδα του ΓΑΣ Χολαργού (3-3 το τελικό σκορ) με αποτέλεσμα να χάσουν την πρόκριση στην ισοβαθμία καταλαμβάνοντας τελικά την 13η θέση.


Τελικές βαθμολογίες

Πρωτάθλημα Γυναικών

Η ομάδα του Πανελλήνιου ΓΣ με τις αδερφές Μάκκα στη σύνθεσή της πήρε την πρώτη θέση αφού κατάφερε πρώτα να επιβληθεί στον πιο κρίσιμο αγώνα της ΠΣ Περιστερίου με 2-1. Συμμετείχαν 10 ομάδες.

 1. Πανελλήνιος ΓΣ 10β.
 2. ΠΣ Περιστερίου 8β.
 3. ΑΠΟ Κότινος Χολαργού 6β.

Αναλυτικά αποτελέσματα


Παιδικό Πρωτάθλημα

 1. ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων 9β.
 2. Φυσιολάτρης Νίκαιας 8β.
 3. Πειραϊκός ΟΣ 8β.

(19 συμμετόχές)

Αναλυτικά αποτελέσματα


Πρωτάθλημα Παμπαίδων

Η ομάδα του ΣΟ Αιγάλεω δεν συνάντησε καμία δυσκολία και πετυχαίνοντας μόνο νίκες σε όλη τη διοργάνωση κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Συμμετείχαν 25 ομάδες.

 1. ΣΟ Αιγάλεω

 2. ΣΚΕΠ Ηρακλείου
 3. ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου

Αναλυτικά αποτελέσματα


Πρωτάθλημα Παίδων

Στο τουρνουά αυτό είχαμε και τη μοναδική ουσιαστικά μεγάλη έκπληξη των αγώνων. Η πανίσχυρη ομάδα της ΠΣ Περιστερίου, περσινή πρωταθλήτρια, με αρκετούς πρωταθλητές Ελλάδας στις νεανικές ηλικίες στην σύνθεσή της φάνταζε το ακλόνητο φαβορί και για φέτος κάτι που φάνηκε να επιβεβαιώνει στην πρώτη φάση των αγώνων όπου με 5 νίκες κατέλαβε την πρώτη θέση. Στον ημιτελικό όμως (και αφού πρώτα απέκλεισε εύκολα τον Πανιώνιο) έχασε από την ομάδα του ΣΟ Καλλιθέας με το οριακό 3.5-2.5. Η ομάδα της Καλλιθέας είναι και η φετινή πρωταθλήτρια καθώς στο τελικό επιβλήθηκε και του Φυσιολάτρη Νίκαιας.

 1. ΣΟ Καλλιθέας
 2. Φυσιολάτρης Νίκαιας
 3. ΠΣ Περιστερίου

(29 συμμετοχές)

Αναλυτικά αποτελέσματα

 

Περισσότερα στοιχεία για όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΣΝΑ μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα chess-results.


Η συνέχεια

Πριν προλάβουν να τελειώσουν οι παραπάνω αγώνες ξεκινάνε οι επόμενοι! Ο πρώτος γύρος του διασυλλογικού πρωταθλήματος “Σπύρος Μπίκος” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/10 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12/12 (δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες τις δύο Κυριακές των εκλογών). Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τρεις κατηγορίες με 98 ομάδες να συμμετέχουν συνολικά. Κάθε ομάδα αποτελείται από οχτώ σκακιστές χωρίς ηλικιακούς ή άλλους περιορισμούς. O ΣΟ Χαλανδρίου θα εκπροσωπηθεί με δύο ομάδες μία στην πρώτη και μία στη δεύτερη κατηγορία δίνοντας έτσι σε όσο το δυνατόν περισσότερους σκακιστές μας την ευκαιρία να αγωνιστούν.

Κληρώσεις-Αποτελέσματα

2013-07-23T13:41:35+00:00 Οκτώβριος 18th, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|