Βαλκανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

///Βαλκανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

Βαλκανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων


Χρυσές νικήτριες οι ελληνικές ομάδες

 

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2010Με νικήτριες τις ελληνικές ομάδες τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια ολοκληρώθηκε το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Καλιμανέστι της Ρουμανίας στις αρχές Μαΐου (2-7/5). Στους αγώνες συμμετείχαν ομάδες από πέντε χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο) ενώ και στα δύο πρωτάθλημα το σύστημα των αγώνων ήταν πουλ εφτά ομάδων (Ρουμανία, Βουλγαρία συμμετείχαν με δύο ομάδες όπως και το Μαυροβούνιο στα αγόρια όπου δεν προσήλθε ομάδα από την Τουρκία) με κάθε ομάδα να έχει στη σύνθεσή της 4 παίκτες.

Παρά τις απουσίες ισχυρών παικτών από τις άλλες χώρες το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν αρκετά υψηλό δίνοντας ιδιαίτερη αξία στην επιτυχία των ομάδων μας. Την ελληνική αποστολή συνόδεψε στους αγώνες ο έφορος εθνικών ομάδων Μιχάλης Καλοσκάμπης.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν:
στα αγόρια οι
Χαράλαμπος Σκουλάκης (αγόρια -16), 4/6
Παντελής Τζουγανάκης (αγόρια -14), 5
½/6
Γιώργος Παπαδόπουλος (αγόρια -12), 5/6 
Νίκος Θεοδώρου (αγόρια -10), 3
½/6

και στα κορίτσια οι
Ελένη Φράγκου (κορίτσια -16), 2½/6
Ελισάβετ Παπαθανασίου (κορίτσια -14), 4/6
Ελένη Τσολάκη (κορίτσια -12), 5/6
Αναστασία Αβραμίδου (κορίτσια -10), 6/6


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αβραμίδου πέτυχε το μοναδικό απόλυτο σκορ μεταξύ των 58 αγοριών και κοριτσιών (56 τακτικοί συν 2 αναπληρωματικοί) που αγωνίστηκαν στη φετινή Βαλκανιάδα!

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα και τις συνθέσεις των ομάδων μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του τουρνουά στο chess-results. Για όλες τις παρτίδες της διοργάνωσεις μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα των αγώνων.

2013-07-23T13:42:48+00:00 Μάιος 10th, 2010|Διεθνές περισκόπιο|