Αποτελέσματα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2010

///Αποτελέσματα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2010

Αποτελέσματα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2010

Οι νέοι μας πρωταθλητές στο γρήγορο σκάκι

 

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2010Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Γενάρη οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Σ.Ο. Χαλανδρίου που περιλαμβάνουν τα εσωτερικά πρωταθλήματα γρήγορου σκακιού της ομάδας. Φέτος εκτός από την πραγματοποίηση του εσωτερικού πρωταθλήματος γρήγορου σκακιού και του αντίστοιχου μπλιτς, οι εκδηλώσεις εμπλουτίστηκαν και με το πρώτο παιδικό εσωτερικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού για παιδιά έως 14 ετών.Όλα τα πρωταθλήματα έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στην εξεύρεση κατάλληλων ημερομηνιών.
Οι απονομές για όλα τα πρωταθλήματα τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζουμε παρακάτω θα γίνουν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου.

 

 

1ο Παιδικό Εσωτερικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού

Παιδικό ΡάπιντΤο πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε το πρώτο εσωτερικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού του Σ.Ο. Χαλανδρίου για παιδιά έως 14 ετών. Τα τουρνουά μειωμένου χρόνου σκέψης για παιδιά αυτής της ηλικίας που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες έδειξαν ότι και αρκετό ενδιαφέρον υπήρχε από τα παιδιά που παρακολουθούν τις προπονήσεις στο σύλλογο και ότι το επίπεδο των παρτίδων ήταν αρκετά ανεβασμένο. Επομένως γιατί να μην αναδείξουμε τον πρώτο πρωταθλητή στην ιστορία του συλλόγου σε αυτές τις ηλικίες;

Στους αγώνες συμμετείχαν 11 μικροί σκακιστές μας οι οποία πάλεψαν για τη νίκη με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Το πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο και τελικά κρίθηκε στην ισοβαθμία. Μετά από πέντε εικοσάλεπτους γύρους στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς βρέθηκαν (μετά την άρση της ισοβαθμίας) ο 9χρονος Άγγελος Κόττης, ο συνομήλικός του Στέλιος Κολιδάς και ο λίγο μεγαλύτερος Αλκίνοος Πισιμίσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

 

18ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού

ΚοτρότσοςΤο προγραμματισμένο φεστιβάλ γρήγορου σκακιού της ΕΣΣΝΑ για το τριήμερο 17-19/12 είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί η διεξαγωγή του παραδοσιακού μας πρωταθλήματος για τις 20-21 Δεκεμβρίου, ημέρες εργάσιμες, ώστε να μπορούν οι παίκτες μας να συμμετάσχουν και στις δύο διοργανώσεις εφόσον το επιθυμούσαν. Η ΕΣΣΝΑ βέβαια είχε άλλα σχέδια αναβάλλοντας το φεστιβάλ της λίγες μόνο μέρες πριν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες και αφήνοντάς μας χωρίς δυνατότητες αντίδρασης. Παρόλα αυτά 16 άτομα έλαβαν μέρος σε ένα αρκετά ισχυρό πρωτάθλημα με τις συμμετοχές του Βασίλη Κοτρότσου και του Γιώργου Ρίζου να ξεχωρίζουν. Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν και η συμμετοχή του Χρήστου Καραγιαννίδη ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία. Το σύστημα των αγώνων ήταν ελβετικό 7 γύρων (τρεις γύροι την πρώτη μέρα) με χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη και προσθήκη 3 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση που ολοκληρώνεται. Υπήρχε η δυνατότητα για συμμετοχή μόνο τη δεύτερη μέρα των αγώνων ξεκινώντας με 1.5 βαθμό, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν τέσσερις σκακιστές.

Ο Βασίλης Κοτρότσος δε δυσκολεύτηκε να κατακτήσει το πρωτάθλημα για τρίτη φορά παραχωρώντας μόνο μισό βαθμό. Στη δεύτερη θέση με 5 βαθμούς τερμάτισε ο Γιώργος Φινοκαλιώτης και στην τρίτη με 4.5 ο Γιώργος Ρίζος. Πρώτος έφηβος αναδείχθηκε ο Φίλιππος Στάμος με 3.5 βαθμούς ενώ ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η παρουσία του μικρού Παναγιώτη Μπράβου που με 3 βαθμούς τη δεύτερη μέρα κατετάγη τελικά στην όγδοη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

 

14ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Μπλιτς

Εσωτερικό Μπλιτς 2011Στο πρωτάθλημα με την ιδιαίτερη απονομή που άνοιξε σκακιστικά τη νέα χρονιά για την ομάδα μας, νέος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Φινοκαλιώτης κατακτώντας έτσι τον πρώτο του τίτλο ως παίκτης του Σ.Ο. Χαλανδρίου.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, το επονομαζόμενο ως τουρνουά των διεκδικητών, συμμετείχαν 11 άτομα με τον Αναστάση Παπαργυρίου να αναδεικνύεται εύκολα πρώτος με 6/7. Δεύτερος ήταν με 5/7 ο Γιώργος Φινοκαλιώτης ο οποίος είχε καλύτερα κριτήρια ισοβαθμίας από τον Χρήστο Κοσμά που συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς. Στο τουρνουά αυτό είχαμε και την φιλική συμμετοχή τριών σκακιστών από άλλους συλλόγους (Δημήτρης Σταματάκος, Μαριάννα Παγκαλή και Αλέξανδρος Ζερβογιάννης).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τουρνουά των διεκδικητών.

 

Εσωτερικό Μπλιτς 2011Σύμφωνα με την προκήρυξη για την ανάδειξη του πρωταθλητή προβλεπόταν ένα ματς μεταξύ του νικητή από αυτό το τουρνουά και του κάτοχου του τίτλου Γιώργου Ρίζου. Καθώς ο τελευταίος δεν ήρθε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στον τελικό πέρασε ο Γιώργος Φινοκαλιώτης ως δεύτερος στο τουρνουά των διεκδικητών. Στο ματς 4 παρτίδων που ακολούθησε ο Φινοκαλιώτης αποδείχθηκε πολύ πιο ψύχραιμος και έτσι με τρεις συνεχόμενες νίκες αναδείχθηκε Μπλιτσμάστερ Χαλανδρίου 2011!

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για κάθε παίκτη και χρονοκαθυστέρηση 3 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση.

 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στη σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/halandrichess.

Attachments

2013-07-23T13:38:01+00:00 Ιανουάριος 5th, 2011|Εσωτερικά Νέα|