Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα

///Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα

Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα


Ένα χρυσό και πολλές ακόμα διακρίσεις για την ελληνική αποστολή

Πρωταθλητής Ευρώπης ο 9χρονος ΙωαννίδηςΣτη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανευρωπαϊκό σχολικό πρωτάθλημα το χρονικό διάστημα 4-11 Απριλίου και αποτέλεσε μέρος των πολλών σκακιστικών εκδηλώσεων του Games Festival που συνεχίζεται μέχρι τις 18 Απριλίου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 6 ξεχωριστές κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία ενώ για 4 από αυτές υπήρχαν ξεχωριστοί όμιλοι για αγόρια και κορίτσια. Συνολικά έλαβαν μέρος 227 μαθητές από 12 ευρωπαϊκές χώρες με την ελληνική αποστολή να αριθμεί τον ιλιγγιώδη αριθμό των 134 σκακιστών. Ακολούθησαν οι αποστολές από την Ρωσία (19), την Τουρκία (17), το Αζερμπαϊτζάν (16) και την Κύπρο (11). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι εκτός από την Σουηδία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία κανένα άλλο κράτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε αντιπρόσωπο στους αγώνες.Η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων στη διοργάνωση δεν συνοδεύτηκε και από ανάλογη αγωνιστική επικράτηση καθώς στα συνολικά μετάλλια πρώτη ήταν η Τουρκιά με 4 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα και ακολούθησε το Αζερμπαϊτζάν με 3 χρυσά, 2 ασημένια και ένα χάλκινο. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό, 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια. Πρωταθλητής Ευρώπης στο σχολικό πρωτάθλημα  κάτω των 11 ετών αναδείχτηκε ο εννιάχρονος Ευγένιος Ιωαννίδης της Σκακιστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης «Γαλαξίας» συγκεντρώνοντας 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Τα υπόλοιπα ελληνικά μετάλλια κατέκτησαν οι:

  • Χρήστος Ανθόπουλος (Γ.Σ. Ασπροπύργου), 2ος έως 9 ετών
  • Γρηγόρης Βαρδάκας (Σ.Ο. Κατερίνης), 2ος έως 7ετών
  • Λουκία Πραματευτάκη (Φυσιολάτρης Νίκαιας), 2η, κορίτσια έως 9 ετών
  • Ιωάννης Ιωάννου (Σ.Ο. Πολίχνης), 3ος έως 7ετών
  • Ελισάβετ Παπαθανασίου (ΣΑΘ «Γαλαξίας»), ), 3η, κορίτσια έως 13 ετών.
  • Σταυρούλα Τσολακίδου (Σ.Ο. Καβάλας), ), 3η, κορίτσια έως 11 ετών

Όλους τους νικητές ανά κατηγορία μπορείτε να τους δείτε εδώ ενώ αναλυτικά στοιχεία για κάθε πρωτάθλημα μέσω του chess-results θα βρείτε εδώ.

2013-07-23T13:42:49+00:00 Απρίλιος 12th, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|