Ίκαρος 2010, πρωταθλητής Ελλάδας ο Νικολαΐδης

///Ίκαρος 2010, πρωταθλητής Ελλάδας ο Νικολαΐδης

Ίκαρος 2010, πρωταθλητής Ελλάδας ο Νικολαΐδης


Δραμματικό φινάλε στο ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας

 

 

Ίκαρος 2010Με την αναμενόμενη επικράτηση του Ιρανού γκραν μετρ Μοραντιαμπαντί (μόνος πρώτος και αήττητος με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες) ολοκληρώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2010». Ακολούθησαν με 7 βαθμούς οι Βούλγαροι Ένστεφ και Νικόλοφ, ο Κώστας Νικολαΐδης, ο Ουζμπέκος Ζαγκρεμπέλνι, η Ζωή Ιορδανίδου και η Ρωσίδα (αγωνίζεται υπό σημαία Σερβίας) Μανάκοβα. Από 6,5 βαθμούς συγκέντρωσαν οι Θ. Χαριτάκης, Μ. Οικονομοπούλου, Θ. Σπηλιάδης, Χ. Μαρκαντωνάκη και Ν. Ορνιθόπουλος.
Πρωταθλητής από το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας, το οποίο είχε ενσωματωθεί στον φετινό «Ίκαρο», αναδείχθηκε ο Κώστας Νικολαΐδης, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο αγωνιστικό σκάκι. Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η 18χρονη Ζωή Ιορδανίδου, με 4 νίκες στους τελευταίους γύρους! Η Ιορδανίδου προκρίθηκε και για το Κλειστό Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και για το Κλειστό Γυναικών και θα επιλέξει πού θα αγωνιστεί. Πρόκριση για το Κλειστό εξασφάλισε ο Χαριτάκης, ενώ ο 17χρονος Σπηλιάδης αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη των αγώνων (κέρδισε 135 μονάδες ΕΛΟ!). Δεύτερη Ελληνίδα αναδείχθηκε η Οικονομοπούλου και τρίτη η Μαρκαντωνάκη. Καλύτερος βετεράνος σκακιστής βγήκε ο Ορνιθόπουλος και καλύτερη σκακίστρια η Ιορδανίδου. Πρωταθλητής Αιγαίου αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Κουκουφίκης και πρωταθλήτρια Αιγαίου η Ελευθερία Βαζούρα.


 

Ίκαρος 2010Ίκαρος 2010

 Ίκαρος 2010Στο ομαδικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 15 ομάδων την κενή μέρα του τουρνουά η ομάδα του «Κότινου Χολαργού και φίλοι» (Β. Παναγιωτόπουλος, Φινοκαλιώτης, Παγκαλή, Σταματάκος, Δευτεραίος) κατέκτησε την πρώτη θέση. Τις τρεις επόμενες θέσεις (σε ισοβαθμία με την νικήτρια ομάδα, αλλά με χαμηλότερους συντελεστές άρσης ισοβαθμίας) κατέλαβαν ο ΓΑΣ Αετός (Σιγούρος, Σαρακενίδης, Στεργίου, Κοντός), η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (Κ. Νικολαΐδης, Ριγόπουλος-Τσίγκος, Τσουνής, Κουλαξουζίδης) και η ΑΕΚ (Τεπελένης, Πιλάλης, Πρεβενιός, Πετσετίδη). Περισσότερα στο http://chess-results.com/tnr36235.aspx?lan=1

 

Αποτελέσματα και βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://ikaroschess.gr ενώ συνεντεύξεις και άλλες πληροφορίες για το τουρνουά μπορείτε να βρείτε και στο http://ikariachess.blogspot.com.

2013-07-23T13:42:30+00:00 Ιούλιος 23rd, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|