Μαθητικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!

///Μαθητικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!

Μαθητικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!


Το παιδικό σκάκι στη σωστή του διάσταση

 

Μαθητικό Πρωτάθλημα ΘεσσαλονίκηςΟ Βενιαμίν Φραγκλίνος χαρακτήριζε το σκάκι ως μία “εικόνα ζωής”, ενώ ο Γκαίτε ως την καλύτερη άσκηση του μυαλού. Για τους 120 όμως μαθητές που συμμετείχαν στο 1ο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη μάλλον ήταν κάτι σαν παιχνίδι, που όμως θέλει πολύ σκέψη.

 

Το παραπάνω απόσπασμα από την εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” είναι η αρχή ενός εκτενούς άρθρου για μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στην ομώνυμη πόλη η οποία όμως δεν έμεινε στα στενά σκακιστικά πλαίσια. Το 1ο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα της περιοχής διοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος “ΣΑΧ” Θεσσαλονίκης και ο κοινωνικός χώρος Μικρόπολις σε συνεργασία με την τοπική σκακιστική ένωση. 22 τετραμελής ομάδες από τα δημοτικά σχολεία και τους σκακιστικού συλλόγους του νομού έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα που διεξήχθη σε 5 γύρους. Το πρωτάθλημα κέρδισε η πρώτη ομάδα του σκακιστικού ομίλου της Πολύχνης και ακολούθησε ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου.

Σε αυτό που ξεχώριζε όμως η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η συμμετοχή της φωτογραφικής ομάδας και της ομάδας μοντάζ του Μικρόπολις οι οποίες χρησιμοποιώντας υλικό από τους αγώνες δημιούργησαν δύο πανέμορφα βίντεο, τα οποία χάρη και στην καλλιτεχνική τους φύση διαφημίζουν υπέροχα το σχολικό σκάκι, ενώ σχεδιάζουν και μία φωτογραφική έκθεση με θέμα τους αγώνες.


 

Τέτοιες προσπάθειες είναι απαραίτητες για να καταλάβει το ευρύτερο κοινό την πλούσια διάσταση του σκακιού και όπως γράφει στο ιστολόγιό του ο Γιώργος Βλάσσης πρόεδρος του Σ.Ο. ΣΑΧ: “Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι τα τουρνουά σκσκιού. Παράλληλα με τους αγώνες θα έπρεπε να υπήρχαν συζητήσεις πάνω σε σκακιστικά θέματα, ταινίες, παρουσιάσεις σκακιστικών βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και ό,τι άλλο μπορούμε να συνδέσουμε με το σκάκι.”


 


2013-07-23T13:39:31+00:00 Νοεμβρίου 27th, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|