Εορτασμός Ολυμπιακής ημέρας 2010 στο Χαλάνδρι

///Εορτασμός Ολυμπιακής ημέρας 2010 στο Χαλάνδρι

Εορτασμός Ολυμπιακής ημέρας 2010 στο Χαλάνδρι


Ο Σ.Ο. Χαλανδρίου στον εορτασμό της Ολυμπιακής ημέρας

 

Ολυμπιακή Ημέρα στο ΧαλάνδριΜε κεντρικό σύνθημα… Κινούμαι, Μαθαίνω, Ανακαλύπτω, ο Δήμος Χαλανδρίου γιόρτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης την Ολυμπιακή Ημέρα. Ο Δήμος Χαλανδρίου επιλέχθηκε εφέτος  από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την διοργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.) έχει από το 1948 καθιερώσει παγκοσμίως ως Ολυμπιακή Ημέρα την 23 Ιουνίου, προς τιμήν της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Η χώρα μας ήταν παρούσα σε αυτό τον πρώτο εορτασμό και από τότε συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο. Εφέτος, η Δ.Ο.Ε. ανέθεσε στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές  (Ε.Ο.Ε.) την διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, οι οποίες εντάσσονται στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας και τίθενται υπό την αιγίδα της δια μέσου της αντίστοιχης Ε.Ο.Ε.

 

Ολυμπιακή Ημέρα στο ΧαλάνδριΟλυμπιακή Ημέρα στο Χαλάνδρι


Η δημοτική αρχή της πόλης, έδωσε με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στους πολίτες, αλλά κυρίως στα παιδιά, να μάθουν τις αρετές του αθλητισμού. Γι αυτόν τον λόγο μάλιστα διαμορφώθηκαν σε διάφορα σημεία της πλατείας ειδικοί χώροι, στους οποίους οι μικροί μας φίλοι μπόρεσαν να γνωρίσουν από κοντά κάποια από τα Ολυμπιακά Αθλήματα, όπως η κωπηλασία, η τοξοβολία,  το πινγκ- πονγκ και το τραμπολίνο.

Η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, που πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η γιορτή του Ολυμπιακού Αθλητισμού στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα έργα ανάπλασης.

Ολυμπιακή Ημέρα στο Χαλάνδρι Ολυμπιακή Ημέρα στο Χαλάνδρι

Αναφερόμενος στην σημασία της ημέρας, κυρίως για τα παιδιά που αποτελούν και την μεγάλη μας ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος τόνισε: «Πρέπει να κινηθούμε, να μάθουμε και να ανακαλύψουμε. Πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθε, να μάθουμε τις χαρές της νίκης, αλλά και την σημασία της ήττας και της συμμετοχής και να ανακαλύψουμε τις χαρές του αθλητισμού. Με την παρουσία τους μας τίμησαν άνθρωποι που έγραψαν ιστορία και εμείς ακριβώς αυτή την ιστορία πρέπει να συνεχίσουμε να την τιμάμε, αλλά πάνω απ’ όλα να την αναπαράγουμε».

Ο εκπρόσωπος της Ε.Ο.Ε και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών Στέλιος Προσαλίκας, στον χαιρετισμό του προς  τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις δράσεις του Ολυμπιακού Κινήματος, αναφορικά με τα παιδιά: «Πρόκειται για μια γιορτή που βοηθάει στο να βάλουμε  νεαρότερες ηλικίες παιδιών στον αθλητισμό. Προς αυτή τη κατεύθυνση εργάζεται το Διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα. Κατεβαίνουμε στις ηλικίες προς τα κάτω και γι αυτόν τον λόγο διεξάγονται εφέτος στη Σιγκαπούρη για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων(14 έως 18 ετών).Φιλοδοξούμε επίσης το 2011, να μην είναι μόνο το Χαλάνδρι και ο Μαραθώνας επίκεντρο των εκδηλώσεων και να βάλουμε και άλλους δήμους στην ιδέα. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει η κοινωνική υπευθυνότητα των παιδιών που συμμετέχουν στον αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών και ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Ελληνικού Αθλητισμού, Πύρρος Δήμας ξεκαθάρισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο από τους κινδύνους που περιτριγυρίζουν την ελληνική νεολαία: «Ο αθλητισμός για εμένα δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι χωρίς αθλητισμό η νεολαία μας δεν έχει διεξόδους. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας αθλητισμό την κάθε στιγμή».

Ένας από τους πιο γρήγορους έλληνες δρομείς  στίβου όλων των εποχών και κάτοχος – ακόμη – του πανελλήνιου ρεκόρ στα 100 μέτρα των ανδρών, ο Άγγελος Παυλακάκης θεωρεί ότι τα παιδιά μόνο κερδισμένα μπορούν να βγουν με την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό: «Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Σε οποιοδήποτε ολυμπιακό άθλημα και να συμμετέχει το παιδί, έχει μόνο να κερδίσει. Και αυτό και η οικογένειά του. Το παιδί θα έχει υγεία, ευεξία, θα σκέπτεται και θα διαβάζει καλύτερα. Αυτή την Ολυμπιακή Ιδέα  πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε  στα παιδιά μας».

Ένας από τους πολίτες του Χαλανδρίου που ξεχωρίζει για το ήθος αλλά και τις αθλητικές του επιδόσεις είναι και ο παραολυμπιονίκης, Γεράσιμος Βρυώνης: « Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Χαλανδρίου. Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία για όλους και μας βοηθάει στη ζωή».

 

Ολυμπιακή Ημέρα στο ΧαλάνδριΟλυμπιακή Ημέρα στο Χαλάνδρι

 

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα αθλητικά τους ινδάλματα. Οι Ολυμπιονίκες μας μαζί με τους υπόλοιπους πρωταθλητές, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά στην πράξη το κοινωνικό τους πρόσωπο και της ευαισθησίες τους, δεν χάλασαν χατίρι στους μικρούς τους φίλους. Κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και διασκέδασαν μαζί τους αποκαλύπτοντάς τους αρκετά μυστικά σχετικά με τα ολυμπιακά αθλήματα. Επίσης στο χώρο της πλατείας (μπροστά στην Εθνική Τράπεζα), υπήρχε έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών των παιδιών της Δημιουργικής Απασχόλησης και των καλλιτεχνικών εργαστηρίων της ΔΕΠΑΧ.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη αθλητική δράση του Δήμου Χαλανδρίου και σίγουρα όχι η τελευταία. Τις προσεχείς ημέρες θα αποφασιστεί περαιτέρω σειρά εκδηλώσεων και συζητήσεων, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος: «Μαζί με την Ε.Ο.Ε αποφασίσαμε μέχρι τέλος της χρονιάς να υπάρξει μια σειρά δράσεων. Εκτός από την σημερινή ημέρα , να υπάρχουν διαδικασίες συμμετοχής, ενημέρωσης και συζητήσεις με αθλητές, παράγοντες και πολίτες, για το πώς μπορεί κανείς να συμμετέχει στον αθλητισμό, τι κερδίζει από τον αθλητισμό, καθώς και τι προσφέρει ο αθλητισμός. Να δημιουργήσουμε αθλητικά γεγονότα τα οποία όχι μόνο θα ανεβάσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης του Χαλανδρίου, αλλά και για να προσδώσουμε στο Χαλάνδρι την εξέχουσα θέση που του αρμόζει. Ένας Δήμος με αθλητικά γεγονότα και επώνυμους αθλητές οι οποίοι θα μας στηρίζουν σε  κάθε μας δραστηριότητα».

 

Ολυμπιακή Ημέρα στο ΧαλάνδριΟλυμπιακή Ημέρα στο Χαλάνδρι


Στη γιορτή της Ολυμπιακής Ημέρας παραβρέθηκαν επίσης, ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος  κ. Γιώργος Λενός, ο Βασίλης Ορφανός αναβάτης μοτοσικλέτας και τρείς φορές νικητής στην κατηγορία του στο θρυλικό ράλι Παρίσι – Ντακάρ, ο Αντώνης Παπαντώνης πρωταθλητής Ευρώπης στα 10.000 μέτρα, o Χαράλαμπος Παπανικολάου πρωταθλητής κολύμβησης, οι αντιδήμαρχοι της πόλης το δημοτικό συμβούλιο καθώς και εκατοντάδες πολίτες του Χαλανδρίου, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή των Mac Donalds Χαλανδρίου που ανέλαβαν την χορηγία. Ξεχωριστά ευχαριστούμε τους αθλητικούς συλλόγους  «Νηρέα Χαλανδρίου», «A.O. Οδυσσέα Χαλανδρίου»,  «Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου» και  «Φιλοπρόοδο Όμιλο Τούφας» για τη παρουσία τους στην εκδήλωση και την ενημέρωση των πολιτών στα διάφορα αθλήματα.

(δελτίο τύπου του δήμου Χαλανδρίου, πηγή www.halandri.gr)

2013-07-23T13:42:31+00:00 Ιούνιος 30th, 2010|Εσωτερικά Νέα|