Τουρνουά «ελεύθερο πιόνι»

/Τουρνουά «ελεύθερο πιόνι»

Τουρνουά «ελεύθερο πιόνι»

Μια νέα προσπάθεια

 

Η ιδέα

Η Αττική είναι γεμάτη από ανοιχτά τουρνουά. Τι έχει να προσφέρει άλλο ένα;

Η αλήθεια είναι πως οι κάτοικοι της Αθήνας και των γύρω προαστίων έχουν πάρα πολλές ευκαιρίες για να συμμετάσχουν σε σκακιστικούς αγώνες λόγω του πλήθους των τουρνουά που διεξάγονται σε σταθερή βάση από διάφορους συλλόγους της Αττικής. Η απουσία όμως τέτοιων διοργανώσεων στα βόρεια προάστια είναι ένα γεγονός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είτε να μένουν σκακιστικά ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα είτε να αναγκάζονται να χάνουν πολύ χρόνο στις μετακινήσεις για να λάβουν μέρος σε κάποιο από τα υπάρχοντα.

Τουρνουά Γρήγορου ΣκακιούΒασιζόμενοι σε αυτή τη διαπίστωση στο Σ.Ο. Χαλανδρίου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια διοργάνωσης αγώνων για όλες τις δυναμικότητες σκακιστών που ως στόχο θα έχουν πρώτα από όλα να ικανοποιούν τις ανάγκες των σκακιστών των βορείων προαστίων. Οι αγώνες γρήγορου σκακιού των προηγούμενων μηνών ήταν το πρώτο βήμα και το επόμενο είναι η πραγματοποίηση αγώνων μεγαλύτερου χρόνου σκέψης με αξιολόγηση έλο. Η προσπάθειά μας ξεκινάει με το τουρνουά «Ελεύθερο Πιόνι» για παίκτες με διεθνές έλο μέχρι 1600 από 18-20 Απριλίου και χρόνο σκέψης περίπου μία ώρα ανά παίκτη.

Η ιδέα είναι τα τουρνουά μας να είναι στοχευμένα, ανταγωνιστικά και προσιτά στους σκακιστές. Για το λόγο αυτό το «Ελεύθερο Πιόνι» έχει ξεχωριστό όμιλο για παιδιά έως 14 ετών που τώρα αποκτούν τις πρώτες του αγωνιστικές εμπειρίες ενώ ο μειωμένος σχετικά χρόνος σκέψης είναι ιδανικός και για ενήλικες σκακιστές που δεν έχουν παίξει ακόμα πολλές επίσημες παρτίδες. Το χαμηλό όριο έλο έχει ως κύριο στόχο την διεξαγωγή ενός όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικού τουρνουά ενώ εξασφαλίζει και τη διεθνή αξιολόγησή του με τις παρούσες αγωνιστικές συνθήκες.

Το παράβολο συμμετοχής προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε όσο πιο μικρό γίνεται (για τους σκακιστές της ομάδας μας είναι σχεδόν συμβολικό), προσθέτοντας παράλληλα και κάποια χρηματικά έπαθλα, και ελπίζουμε να αποδείξουμε πως η ποιότητα ενός τουρνουά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το κόστος συμμετοχής σε αυτό. Στην ποιότητα ελπίζουμε εκτός από τις καλές αγωνιστικές συνθήκες να προσφέρουμε και μια αξιόλογη διαδικτιακή παρουσίαση των αγώνων μέσω της ιστοσελίδας μας.

Το τουρνουά αυτό είναι ένα πείραμα για εμάς. Η διεξαγωγή του θα μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον και η αποδοχή του από το σκακιστικό κόσμο του Χαλανδρίου και των γύρω περιοχών κίνητρο για την διεξαγωγή επίσημων αγώνων και για άλλες ομάδες δυναμικότητας σκακιστών. Σας περιμένουμε!

Ο χώρος των αγώνων

 

Ο χώρος των αγώνων Ο χώρος των αγώνων

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ο Σ.Ο. Χαλανδρίου πρόσφατα πέρασε το σχετικό crash test καθώς για τις ανάγκες των ομάδων μας φιλοξένησε χωρίς πρόβλημα ταυτόχρονα 18 παρτίδες.

Ο χώρος των αγώνων Ο χώρος των αγώνων

Πρόσβαση

Η αίθουσα του Σ.Ο. Χαλανδρίου είναι πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου. Η πρόσβαση από οποιονδήποτε γειτονικό σταθμό του μετρό (Χαλάνδρι, Αγία Παρακευή) είναι ιδιαίτερα εύκολη με κάποια από τις πολλές λεωφορειακές γραμμές που λειτουργούν ενώ το ίδιο ισχύει και για τη σύνδεση του Χαλανδρίου με τη λεωφόρο Κηφισσίας.

Δείτε ένα χάρτη της περιοχής εδώ.

Attachments

2013-07-23T17:07:32+00:00 Απρίλιος 11th, 2011|ελεύθερο πιόνι|