Αμπελόκηποι, Παγκράτι: Διάλειμμα για το καλοκαίρι!

///Αμπελόκηποι, Παγκράτι: Διάλειμμα για το καλοκαίρι!

Αμπελόκηποι, Παγκράτι: Διάλειμμα για το καλοκαίρι!


Kamenets και Κοτρότσος οι νικητές των δύο τελευταίων τουρνουά

 

Τις… καλοκαιρινές τους διακοπές κάνουν εδώ και ένα μήνα τα τουρνουά των Αμπελοκήπων και του Παγκρατίου μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων όπεν για αυτή την περίοδο, στα οποία αναδείχθηκαν νικητές οι Kamenets και Κοτρότσος αντίστοιχα και μας δίνουν ραντεβού για το Σεπτέμβρη!
ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΑΜΕΝΕΤΣ ΣΤΟ 106ο ΟΠΕΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Ο Ουκρανός διεθνής μετρ Anatolij Kamenets αναδείχθηκε καθαρά νικητής στο 106ο Όπεν Αμπελοκήπων, με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες (100%). Δεύτερος τερμάτισε ο ΟΜ Δημήτρης Δεληθανάσης, με 6 βαθμούς και τρίτος ο Zbigniew Sienczewski με 5,5 βαθμούς.

Το τουρνουά ήταν αρκετά ισχυρό, αφού από τους 64 συμμετέχοντες, 8 ήταν τιτλούχοι και 43 είχαν διεθνές έλο. Όσοι θέλουν να δουν την πλήρη τελική βαθμολογία, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html


ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΒΑΛΝΤΕΝ ΣΤΟ 8ο BLITZ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

50 σκακιστές και σκακίστριες συμμετείχαν στο 8ο Blitz Αμπελοκήπων που έκλεισε την αγωνιστική περίοδο για τα τουρνουά των Αμπελοκήπων, το οποίο διεξήχθη την Κυριακή 4 Ιουλίου. Νικητής αναδείχθηκε ο ΥΜ Πέτρος Βαλντέν με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες. Δεύτερος τερμάτισε ο ΟΜ Αλέξανδρος Κωστούρος με 6 βαθμούς και τρίτος ο Σπύρος Αναστασόπουλος με 5,5 βαθμούς. Ακολουθεί η πλήρης τελική βαθμολογία: http://www.skaki.net/standings.htm


6ο Όπεν ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ

Ολοκληρώθηκαν το 6ο ζευγάρι οπεν των συλλόγων ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ. Στο τουρνουά για παίκτες με έλο πάνω από 1900, νικητής αναδείχτηκε ο Βασίλης Κοτρότσος μετά την άρση της ισοβαθμίας (στο 3ο κριτήριο!) με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες. Ισόβαθμος του ήταν ο Αχιλλέας Ζωγράφος. Στις θέσεις 3-5 ισοβάθμησαν οι Χρήστος Ζυγούρης, Δημήτρης Γαλανός (πρώτος Παγκρατιώτης) και ο Φίλιππος Κοεράντ με 5/7, την τρίτη θέση πήρε ο Χρήστος με την άρση της ισοβαθμίας. Με 4.5/7 στις θέσεις 6-9 ισοβάθμησαν οι Κώστας Κοκόλιας, Δημήτρης Δεληθανάσης, Νίκος Τεπελένης και Βαγγέλης Κωστόπουλος. Αγωνίστηκαν συνολικά 37 σκακιστές.

Στο τουρνουά για παίκτες με έλο μικρότερο από 1900, νικητής αναδείχτηκε ο Ελισσαίος Βλάχος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες, νικώντας στο τελευταίο κρίσιμο γύρο τον ως τότε πρωτοπόρο Δημήτρη Κανέλλο. Ο Δημήτρης τελικά (1ος Παγκρατιώτης και έφηβος, έχει επιδείξει μεγάλη πρόοδο τελευταία και δεν αποτελεί έκπληξη το αποτέλεσμα) βγήκε 2ος στην ισοβαθμία με 5.5/7 μαζί με τους Νιδάλ Φαχούρι (3ος) και Γιώργο Φουρτούνη (4ος). Με 5/7 ισοβάθμησαν στις θέσεις 5-6 οι Λάζαρος Λαζαρίδης-Ελμαλόγλου και ο Μιχάλης Ξύγκης. Αγωνίστηκαν συνολικά 41 σκακιστές και σκακίστριες. Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα των συλλόγων.

2013-07-23T13:42:30+00:00 Ιούλιος 21st, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|