ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εσωτερικού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

/, Προσεχή Τουρνουά/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εσωτερικού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εσωτερικού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εσωτερικού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

στα πλαίσια του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ

«Γιώργος Ραυτόπουλος»

 
1.  Γενικά
Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου προκηρύσσει εσωτερικό τουρνουά γρήγορου σκακιού στα πλαίσια του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ «Γιώργος Ραυτόπουλος», που διοργανώνει ο Όμιλος για να τιμήσει τη μνήμη τού ιδρυτή και προέδρου του Γιώργου Ραυτόπουλου.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του συλλόγου, Αβέρωφ 4, Χαλάνδρι. Αποτελεί μάλιστα προκριματική φάση για συμμετοχή σε κλειστό τουρνουά γρήγορου σκακιού, που θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο στις 13 Οκτωβρίου 2013, με προσκεκλημένους επιφανείς σκακιστές.
 
2.  Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί
Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 – 7 γύρων ή πουλ ανάλογα με τις συμμετοχές.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νυν και πρώην αθλητές του Σ.Ο. Χαλανδρίου, καθώς και όσοι σκακιστές δεν είναι ενταγμένοι σε σκακιστικό σωματείο.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με χρόνο σκέψης 12 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα με επιπλέον προσθήκη χρόνου 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση και διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE για αγώνες γρήγορου σκακιού.
 
Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.
 
3.  Πρόγραμμα αγώνων
Ο πρώτος γύρος θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2013, στις 17.00. Όλοι οι γύροι θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα και κάθε γύρος θα ξεκινάει πέντε λεπτά μετά το τέλος του προηγούμενου.
Αναβολές δεν δίνονται.
 
4.  Διευθυντής αγώνων – Διαιτητής
Διαιτητής των αγώνων ορίζεται η Μαριάννα Παγκαλή.
Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο Σπύρος Σαγιάς.
 
5.  Κριτήρια ισοβαθμίας
 
               Για ελβετικό:

  • Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
  • Αριθμός νικών
  • Buchholz Cut 1
  • Buchholz
  • Sonneborn-Berger

           Για Πουλ:

  • Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
  • Αριθμός νικών
  • Sonneborn-Berger
  • Koya System

 
6.  Παράβολα – Έπαθλα
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όσους έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.
Οι δύο πρώτοι στην τελική βαθμολογία, μετά την άρση των ισοβαθμιών, αποκτούν το δικαίωμα να αγωνιστούν στο κλειστό τουρνουά που θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2013.
Αν κάποιος από τους προκριθέντες αρνηθεί για οποιοδήποτε λόγο τη συμμετοχή του στο κλειστό τουρνουά, τη θέση του παίρνει ο επόμενος στην τελική βαθμολογία του εσωτερικού τουρνουά.
 
7.  Δηλώσεις συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και 15 λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου γύρου στο e-mail halandri@halandrichess.gr, στο τηλέφωνο 210 6846693 (Σ.Ο. Χαλανδρίου), από όπου μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες, ή στον χώρο των αγώνων.
Ανώτατο όριο συμμετοχών 40 άτομα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
 
8.  Κάλυψη των αγώνων
Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του σωματείου www.halandrichess.gr και από τη σελίδα του στο facebook
www.facebook.com/halandrichess

2013-10-01T14:50:35+00:00 Οκτώβριος 1st, 2013|Ανακοινώσεις, Προσεχή Τουρνουά|