3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων 2010

///3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων 2010

3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων 2010


Topak Engin και Ζωή Ιορδανίδου, Πρωταθλητές του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων-Νεανίδων 2010

Topak-ΠαυλίδηςΟ 16χρονος Τούρκος σκακιστής Topak Engin στους νέους και η 18χρονη Ζωή Ιορδανίδου στις νεάνιδες κατέκτησαν το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων (κάτω των 20 ετών), που ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στους χώρους του CAVO SPADA Luxury Resort & Spa, με τη διεξαγωγή του 9ου και τελευταίου γύρου.

 

Ο Τάσος Παυλίδης με τη νίκη του επί του Μαυροβούνιου Luka Draskovic, στον τελευταίο γύρο, ισοβάθμησε με τον Τopak στους 7,5 βαθμούς, αλλά η άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας έδειξε νικητή τον Τούρκο σκακιστή και o ίδιος πήρε την δεύτερη θέση. Στη τρίτη θέση ο Σεμπάστιαν Φίλιππας με 7 βαθμούς, που νίκησε στον 9ο γύρο τον Μάνο Καζάκο.

Ζωή ΙορδανίδουΣτα κορίτσια είχαμε πάλι ισοβαθμία στη κορυφή μεταξύ της Κατερίνας Παυλίδου και της Ζωής Ιορδανίδου με 6,5 βαθμούς, με την Ιορδανίδου να κατακτά τη πρώτη θέση υπερισχύοντας στα κριτήρια. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Σλοβένα Spela Kolaric με 5,5 βαθμούς.

Το απόγευμα στις 5,30 ξεκίνησε η τελετή λήξης και εν συνεχεία η απονομή των επάθλων στους νικητές και νικήτριες όλων των κατηγοριών. Στη τελετή παρεβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των χορηγών της διοργάνωσης καθώς και πλήθος κόσμου, κυρίως συγγενείς και φίλοι των Κρητών σκακιστών. Η τελετή ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα «Οι Πελασγοί» που χόρεψε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, σκορπώντας μεγάλο ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη σκακιστική στήλη της εφημερίδας τα ΝΕΑ.

Aναλυτικά όλες οι βαθμολογίες ανά κατηγορία στο www.kydonchess.gr.

2013-07-23T13:41:35+00:00 Σεπτέμβριος 8th, 2010|Ελληνική Επικαιρότητα|