1οι Διαγενεακοί αγώνες Σκάκι στο Χαλάνδρι

//1οι Διαγενεακοί αγώνες Σκάκι στο Χαλάνδρι

1οι Διαγενεακοί αγώνες Σκάκι στο Χαλάνδρι

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (ΣΟΧ) πρωτοπορεί και διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγενεακούς αγώνες σκάκι, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου και με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος TIMA.

Με γνώμονα την διάδοση του σκακιού στο Δήμο Χαλανδρίου, και σε συνέχεια μίας προσπάθειας κοινωνικού χαρακτήρα που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξε επαφή με τα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου προκειμένου να οργανωθούν διαγενεακοί αγώνες επίδειξης ανάμεσα σε ηλικιωμένους από τα ΚΑΠΗ και σε νεαρούς σκακιστές του ΣΟΧ. Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασε ο Δήμος Χαλανδρίου και υποστήριξε ένθερμα και έμπρακτα το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που εκτός των άλλων βοήθησε οργανωτικά τον ΣΟΧ και καλύπτει τις δαπάνες της διοργάνωσης.

Το Σκάκι ενώνει 3 γενεές!

Μετά από προπονήσεις στα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου από προπονητές του ΣΟΧ, και τις παράλληλες δράσεις όπως, η διανομή φυλλαδίων στα ΚΑΠΗ για τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το σκάκι (για παράδειγμα βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ), είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους πρώτους διαγενεακούς αγώνες σκακιού στο Χαλάνδρι!

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, «νεαροί» σκακιστές από τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου θα αντιμετωπίσουν νεαρότερους αθλητές από τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου.
Οι αγώνες θα γίνουν στο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, στις 11.00 το πρωί.

Κρατάμε σε εγρήγορση το πνεύμα των παππούδων και γιαγιάδων μας, και μέσα από το σκάκι φέρνουμε κοντά την 1η και την 3η ηλικία!

2017-11-06T13:46:05+00:00 Νοεμβρίου 6th, 2017|Ανακοινώσεις|